Thursday, April 14, 2005

Puffi: Turussa Kumisee viikonloppuna

KUMINA 2005 – RUNOA JA MUSIIKKIA KANSALLE! TURUSSA 14.-17.04.2005 www.uninkankare.net/kumina
KUMINA on kirjallisuuden ja kansanmusiikin omaleimainen festivaali. Kuminaa järjestää kirjoittajayhdistys Kapustarinta ry, tänä keväänä kuudetta kertaa. Kumina tuo yleisön kuultavaksi niin slaavilaisella kansanmusiikilla maustettua punkia, viulujen ja tanssin yhteistyötä kuin laulua, huuliharppuja ja jouhikkoja. Ja tietysti runoutta esiintyjiltä, joiden tekstissä kumisee! Luvassa mm. runoutta "lesporakkaudesta" peräpohjolan murteella ja käännöksiä kreikkalaisen nobelistin Odysseus Elitiksen teksteistä, sekä paljon paljon muuta.

Lähtölaukaus Kuminaan on torstaina 14.04. kello 17 Kirjakahvilassa. Esiintymässä muusikko Pekko Käppi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lauantaina 16.04. kello 19 TEHDASteatterilla viisi venäläistä nuorta naista pistää kumisemaan. Kumina proudly presents: Iva Nova, pietarilainen slaavilaisen kansanmusiikin perinteestä omaäänisesti ammentava punkyhtye. Huuliharppuja ja rennon roisia meininkiä tarjoaa palkittu ja kiitetty Sväng, kumisevaa runoutta tilaan tuovat Teija Kortelainen, Annukka Peura ja Timo Harju. Liput 3/5.
Sunnuntaina 17.04 Turun Ylioppilasteatterissa klo 17 kolme tanssivaa miestä kohtaavat kolme tanssivaa naisviulistia. Tästä kohtaamisesta syntyy SILMUn kansanmusiikkia ja tanssia yhdistävä taideteos. Myös runoutta on tarjolla sunnuntaina: Bo Carpelan, Anna Maria Mäki sekä Tommi Parkko & Hanna Lammi (laulu). Liput 3/5. Tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumasta ja esiintyjistä: www.uninkankare.net/kumina

No comments: