Wednesday, June 28, 2006

Siitä tietää, että on blogikirjoittamisessaan tien päässä, kun päällimmäisenä kirjoittamisen aiheena on mielessä metabloggausvalitus siitä, miten järjetöntä on pitää julkista päiväkirjaa, kun ei näe mitä mieltä on siinä, että tekee tyhjänpäiväisiä päivityksiä kykenemättömänä kirjoittamaan julkisesti vapaamuotoista tekstiä tärkeistä ajatuksista - jotka kirjataan ylös siihen paperiseen päiväkirjaan, jota kukaan muu ei (onneksi) voi lukea. Omalla nimellä kirjoittaminen ei tässä pulmassa auta. Pitäisi keksiä jokin toinen formaatti miten jatkaa nettikirjoittamista, vaikka miksi sitä nyt sitten edes pitäisi jatkaa, kun tämä ei minulle tunnu sopivan. Tänne kirjoittaminen ei ole minusta ollut enää pitkään aikaan kiinnostavaa. En jaksa lukea muittenkaan päiväkirjoitusta - ylipäänsä netissä lukemisessa keskittymiskykyni on todella kehno ja harvoin jaksan vähänkään pidempää tekstiä paria kappaletta pidemmälle, ja siitä tulee ärsyyntynyt olo, kuin joku härnäisi.

Tai niin. Kävin selailemassa vanhojen blogikuukausien merkintöjä. Joskus tämä on onnistunut paremmin, mutta viime kuukausina olen jostain syystä ollut tavallista umpimielisempi. Jos olisi mahdollista, pitäisi muuttaa ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi, vaikka ihmemaa-amerikkaan, harjoittamaan itsestään puhumisen taitoa.

5 comments:

TM said...

Mennään Naropaan tai Buffaloon stipendiaateiksi. :) Naropassa on noita hyviä hippikursseja.

Sven Laakso said...

"ylipäänsä netissä lukemisessa keskittymiskykyni on todella kehno ja harvoin jaksan vähänkään pidempää tekstiä paria kappaletta pidemmälle, ja siitä tulee ärsyyntynyt olo, kuin joku härnäisi."

Tekstin voi tietysti aina printata. Tänään juuri itsekin printtasin tutun kirjoittajan kuukauden tekstit (muutama sivu) juuri siksi, että minusta tuota tekstiä ei jotenkin pysty lukemaan ruudulta... riittävän hitaasti.

Sven Laakso said...

Niin, siis se piti sanoa, että vaikka on aivan selvää ettei tuo maintsemani kaunokirjallinen teksti sovi yhtään nettiin ja päättelle, on silti ihan hienoa että silloin kun tulee sopiva hetki, voi katsoa mitä toisaalla on saatu aikaan, ajateltu jne.

MiiaT said...

Niin, se mikä mm. on netissä parasta - nopeus (joka mahdollistaa mm. sen, että saamme lukea toisten jossain toisaalla ajattelemia ajatuksia nyt eikä kuukausien tai vuosien päästä, kuten perinteisen julkaisemisen mallissa -, on myös se mikä nettiä vaivaa, tai minkä vaivan se lukijassa saattaa aiheuttaa - kyvyttömyyden hitauteen; pakotetun nopeuden, joka muuntuu kärsimättömyydeksi, jos teksti on vastahankainen suhteessa sen ehtoihin.

Kahvikoira said...

Klikkasin Blogilistan "satunnainen blogi"-painiketta ja osuin tänne.

Vähän samansuuntaista on omassa päässäni pyörinyt viimeaikoina ja päätinkin pitää luovan tauon bloggamisesta.

Nappasin sinulta omaan blogiini lainauksen, kun sinä sait puettua sanoiksi sen mitä minä en. Kiitos ja anteeksi!

Hyvää loppukesää! =)