Friday, October 06, 2006

Nihil interit, omnia mutantur

"KAIKKI MUUTTUU, MIKÄÄN EI HÄVIÄ
Kutsu Nihil Interit ry:n hallituksen avoimeen kokoukseen maanantaina 9.10.klo 19:45 alkaen Helsingin keskustassa sijaitsevaan ravintola Kappeliin.
Tervetuloa kaikki, jotka ovat kiinnostuneet mahdollisesta työstä Suomen johtavan runouslehden Tuli&Savun parissa.
Tervetuloa kaikki, joilla on ideoita ja näkemystä siitä, millainen runoyhdistys Nihil Interit ry:n tuleva toimikausi vuonna 2007 voisi olla."

Tällainen kutsu on lähtenyt. Nihil on vuodesta 1993 ollut monen runouden kentällä toimivan ensimmäinen väylä päästä tekemään "jotain" muitten sellaisten kanssa, jotka myöskin haluavat tehdä runouden parissa "jotain":-). Itse tulin yhdistyksen toimintaan mukaan 1999-2000, jolloin Tommi Parkon innoittamana ryhdyimme yhdessä Esa Mäkisen kanssa järjestämään runoklubeja Helsingissä; keväällä 2001 nuo runoklubit muuntuivat Meteli-runoklubeiksi taannoisessa Meteori-kirjakahvilassa, mukaantullen myös muita alan toimijoita, kuten ERK. Siitä sitten päädyin ja pääsin Tulen toimitussihteeriksi ja päätoimittaja Leevin työpariksi keväällä 2002, ja kesästä 2003 eteenpäin viime vuosien konseptimuutoksen toteuttajaksi.

Lehdelle ja yhdistykselle on tyypillistä ja nimensä puolesta välttämätöntä hankkia tietyin väliajoin uutta puuta poltettavaksi, uusia ihmisiä toteuttamaan pieniä ja suuria metamorfooseja. Nyt vaikuttaisi olevan taas sellainen aika käsillä. Muutoksen tekijöille, uusille ihmisille, jotka haluaisivat meritoitua ja päästä "sisään" runouden kentälle, olisi nyt avautumassa paikkoja.

Haemme siis enemmän väkeä - uusi kasvoja - ja uusia ideoita, joita toteuttaa yhdistyksen tarjoaman yhteisön kautta ja avulla. Kaikki vapaaehtoistyöstä runouden parissa kiinnostuneet, tulkaa sanomaan päivää, keskustelemaan tai vain kuuntelemaan, ensi maanantaina 9.10 klo 19.45 hujakoilla, Kappeliin kahvilan puolelle.

terveisin,
Nihil Interitin hallitus
Vilja-Tuulia Huotarinen
Leevi Lehto
Marko Niemi
Ville-Juhani Sutinen
Teemu Manninen
Miia Toivio

3 comments:

Sarah, runoilijan päiväkirja said...

Helsinkiin on tuhansia kilometrejä Tampereelta, ainakin tästä näkökulmasta.
Jotain muiden kanssa jotka haluavat tehdä runon kanssa jotain. Hyvä määritelmä.
Blogisi on mielenkiintoinen, mutta jostain syystä täällä on vaikeaa kommentoida. Ei se tosin varmaan sinusta johdu.

MiiaT said...

Hei,

en tiedä johtuisiko se siitä, että pyrin blogikirjoittamisessa pitämään itseni jonkin sortin verhon takana... syystä että (nykyään) hämmennyn jos tulee kirjoitettua jotain liian läheltä itseä:-) Kommentteja on kuitenkin tietenkin aina kiva saada.

Sarah, runoilijan päiväkirja said...

Saattaa olla. Se on jotakin nimetöntä, jonka edessä menen hämmennyksiin: Voiko, uskaltaako sanoa.
Tai sitten se olen minä. Se, mistä viimeksi kirjoitin omassani. Itsestäni.
Tajusin juuri, kuka olet. Näin sinut aamutv:ssä, kun siellä oli viime kevään MotMotista. Sattuneesta syystä nauhoitin sen. :)
Etkö olekin?