Wednesday, April 18, 2007

Omat runot kirjoihin ja kirjan kannet auki

Se on sitten julkista, esikoisrunokokoelmani Loistaen olet ilmestyy heinäkuussa. Julkistus on Hyvinkään Kynä 07 -tapahtuman yhteydessä, ja kustantajana Teos. Mukavaa oli päästä monen hyvän ystävän kanssa saman katon alle:-)

Tässä esittelyteksti kustantajan nettisivuilta:

MIIA TOIVION (s. 1974) esikoiskokoelmassa Loistaen olet historia ja rakkaudesta paksut vokaalit nahistelevat keskenään. Kokoelman alkuvoimaiset runot ovat yhtä aikaa sekä mystisiä että kirkkaita kuin kansanlaulu. Toivion kuriton kokoelma rakkausrunoja on jatkuvaa kasvua mutta aina kohti kaiken alkua. Toivio on työskennellyt monipuolisesti runouden parissa Tuli&Savun päätoimittajana sekä runoyhdistys Nihil Interitissä. Ilmestyy heinäkuussa 2007.

3 comments:

Anonymous said...

Saa kai sitä onnitella sitten.

Ehkäpä siut saa nyt houkuteltua loppukesästä Ouluun, meillä ku on syyskuun eka viikko niitä Muusajuhlia. Aiemmin on ollu puhe vaan.

Mihin lien puhelinnumeron hukannu, on se varmaan jossain.

Kusti said...

Tämän kirjan aion lukea, ja kuunnellakin, jos Miia kirjansa lukee ja julkaisee. Löysin nettiharhailullani Nokturno sivuston, valitsin kotimaiset ja pitkästä listasta Miia Toivion.
Niin tein netissä kuin metsässä tai kaupungissa kuljeskellen: ilman karttaa, komeita puita ja taloja katsellen. Miia Toivio, nimi soi ja talletin koneelleni kaikki kolme runoa. Nyt olen joka päivä aamuin illoin bussinpenkillä kuunnellut Miian hypnoottista kaiun vahvistamaa luentaa. Rakkausruno elää ja voi hyvin, mp3-formaatissa vielä paremmin.
Tästä polun päästä on hyvä jatkaa, kotimaiset osastolla on monta muuta soivaa nimeä. Työmatka on pitkä, siis nautin siitä, ja toivon löytäväni tämän polun varrelta uuden Toivion.

Kyösti

Anonymous said...

Vihdoin.