Tuesday, June 01, 2004

Kakkosesta

Seuraava Tuli&Savu 2/2004 on siis taittajien pikku kätösissä juuri tällä hetkellä, ja puolentoista viikon kuluessa menossa painoon. Kuten monet ehkä muistavat, kuulutin muutamilla sähköpostilistoilla ja Kiiltomadossa parisen viikkoa sitten runoutta surrealismin ja dadan hengessä, ja tämän haun tuloksia saamme sitten seuraavasta numerosta lukea. Saimme paljon tarjouksia, mikä ilahdutti meitä kovin - ja vielä enemmän ilahdutti se, että saimme paljon laadukasta runoutta.

Mitä tarkoitan, kun sanon laadukas? Voisin sanoa myös omaperäistä ja rohkeaa. Jos mitä olimme etsimässä, niin kirjoittajia, jotka rohkenevat kirjoittaa hieman toisin, jotka ottavat runon omakseen ja tekevät sillä mitä huvittaa niin, että lopputulos on jotain, mikä hämmästyttää ja kiehtoo. Tällaisia kirjoittajia, joitten runoja saamme seuraavasta numerosta lukea, ovat ainakin Juhana Vähänen, Taneli Viljanen, Kimmo Korhonen ja Erno Mallinen, muutaman mainitakseni. Lisää nimiä on siis vielä tiedossa.

Pari sanaa runojen tarjoamisesta. Kätevimmin se hoituu lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen miia.toivio@helsinki.fi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suuri osa toimitukselle runojaan tarjoavista riiminiekoista ei koskaan kuule meistä mitään. Tämä on ajankäytöllinen ratkaisu; kaikille palautekirjeen tai -mailin lähettäminen veisi liikaa aikaa, sillä palautetta ei voi antaa kepein perustein. Meistä kuulevat siis ainoastaan ne, joitten runoja päätämme julkaista.

Perusteellisen palautteen saamiseksi kannattaa kääntyä arvostelupalvelumme puoleen, jota Tuula Komsi asiantuntevasti ja antaumuksella hoitaa. Arvostelupalvelusta lisää Nihilin sivuilta.

No comments: